Skip to main content

Behandeling kinderen

Kinderen en kleurenpunctuur
De kleurenpunctuur behandeling is volstrekt pijnloos, daarom is het een ideale behandelingsmethode voor baby’s en kinderen. Kinderen vinden de behandeling met de lichtgevende kleurtjes zelfs leuk. Spelenderwijs kan het kind worden behandeld met de lichtpen. De kleurenpunctuur wordt als aanvulling op de behandeling en diagnosestelling vanuit de TCG gegeven.

Kinderen en acupunctuur
Kinderen kunnen tevens met goed effect behandeld worden met acupunctuur.
Bij de behandeling van kleine kinderen wordt gebruik gemaakt van speciale naaldjes waarbij de kans op pijn minimaal is. Het aantal acupunctuurpunten welke er gebruikt worden zijn beperkt en de naalden worden direct na stimulatie verwijderd.
Kinderen reageren vaak snel op de behandeling hierdoor zijn minder afspraken nodig dan bij volwassenen. Zie vergoedingen en tarieven.

Klachten bij kinderen
• Klachten van het immuunsysteem zoals allergie en chronische verkoudheden, oorontstekingen
• Herstel van het emotionele evenwicht
• Verbeteren van de concentratie en coördinatie
• ADHD, stress, angsten of boosheid, hoofdpijn
• Niet willen/ kunnen slapen, onrust
• Vermoeidheid en allergieën en huidaandoeningen
• Maag- en darmklachten, voedselintoleranties en MCAS.

Darmproblemen bij kinderen
Dit kan verschillende oorzaken hebben, voedselallergieën, intoleranties, psychische aspecten of een prikkelbare darmstoornis (PDS). Het is vaak lastig voor de ouders om te achterhalen waar darmklachten vandaan komen. Kinderen zijn niet altijd goed regulier te testen op allergieën en intoleranties. Sinds een aantal jaren is het FODMAP arme dieet ontwikkeld en ‘overgewaaid’ uit Australië waar goede resultaten mee zijn behaald. FODMAP’s zijn voedingsstoffen die slecht of niet opgenomen worden in de dunne en in de dikke darm terechtkomen waar ze klachten veroorzaken zoals kramp, gasvorming en buikpijn. Bij het FODMAP arme dieet worden de voedingsmiddelen die klachten zouden kunnen veroorzaken voor een bepaalde tijd weggelaten om vervolgens weer stap voor stap toe te voegen. Voor adviezen, begeleiding en behandelingen bij kinderen met darmproblemen kun je een afspraak maken in mijn praktijk waarbij er gekeken wordt naar het juiste behandelplan voor jouw kind. Bij kinderen maak ik gebruik van een voedingsdagboek die kinderen zelf mogen invullen en die vervolgens met het kind en de ouders worden besproken. Vervolgens wordt de voeding getest met de biotensor en kan het kind zelf zien waar het op reageert, dit verhoogt de motivatie om deze voeding te vermijden. Bij kinderen zijn de resultaten zeer snel zichtbaar. Voor kinderen zijn er adem- en ontspanningsoefeningen door Gonnie ingesproken deze zijn te vinden op https://m.soundcloud.com