Skip to main content

Yogacursus en praktische info

Het cursusjaar loopt van begin september tot eind april. In totaal zijn er 18 lessen verdeeld over het cursusjaar waarvan 9 lessen in de periode september tot eind november en 9 lessen in de periode van eind januari tot eind april. Door een langere periode yoga te beoefenen is er profijt te halen van de ontspannende en vitaliserende werking van yoga. Het is geen probleem wanneer je een keer een les mist. Deze kan wanneer er plaats is worden ingehaald op een andere groep in Azelo of in Wierden in overleg met de docent. Alle lessen staan op zichzelf en zijn een afgerond geheel. De cursus is verdeeld over twee termijnen, je geeft je op voor het gehele cursusjaar.

De cursus wordt onder meer gegeven in Wierden en Azelo. Interesse in de yoga? In mei worden de groepen voor september weer samengesteld. Wanneer je een plaats wilt hebben geef je op tijd op want er is ieder jaar een wachtlijst voor mijn yogagroepen. 

Dinsdagavond in het buurtschapscentrum de Hoff in Azelo, secr. engelbertinkstraat 18

De lessen worden gegeven in de mooie zaal die er ruim en aantrekkelijk uit ziet en goed verwarmd is.

De lestijden in Azelo zijn op de dinsdagavond:
– groep 1: 19.15 – 20.15 uur
– groep 2: 20.30 – 21.30 uur

Woensdagavond in de basisschool het Galjoen in Wierden, Kruizemunthof 4.
De lessen worden gegeven in de goed verwarmde sportzaal van de school. Voor en na afloop van de les is er een mogelijkheid om na te praten aan de tafels in de hal.

De lestijden in Wierden zijn op de woensdagavond:
– groep 1: 18.30 – 19.30 uur
– groep 2: 19.40 – 20.40 uur
– groep 3: 20.50 – 21.50 uur

Praktische informatie voor yoga cursussen in Wierden en Azelo
Inschrijving is voor een periode van september tot mei. Vanaf april worden de data voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt en kun je je inschrijven of opzeggen. Bij inschrijving voor de cursus wordt een aanbetaling van € 25,00 betaald, daarmee reserveer je een plaats. Wanneer je verzekerd wilt zijn van een plek is vanwege de grote belangstelling op tijd reserveren van belang. De aanbetaling wordt in mindering gebracht op het lesgeld. Indien er na reservering van een plaats wordt afgezegd wordt dit bedrag niet gerestitueerd. Wanneer bij deelname aan de cursus tussentijds wordt opgezegd vindt er geen restitutie van het cursusgeld plaats. Het lesgeld bedraagt € 9,90 incl 9 % BTW  per les. De betaling en opgave is voor het hele cursusjaar.

Binnen de lessen worden de voorschriften strikt nageleefd mbt corona. Op dit moment zijn de maatregelen vanuit de overheid versoepeld. We blijven met elkaar zeer zorgvuldig omgaan met de gezondheid van elkaar en volgen geen yogales bij een corona besmetting en vermoeden van een besmetting ondanks een negatieve test.

Verantwoordelijkheid
De cursist neemt op eigen verantwoording deel aan de yogalessen. Voor deelname wordt een gezondheidsverklaring door de cursist ingevuld waarin vermeld wordt welke beperkingen of gezondheidsklachten er zijn. Gonnie van de Lang aanvaard geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel dat de cursist tijdens de lessen opdoet. Gonnie zal vanuit haar deskundigheid aanpassingen en adviezen geven bij de oefeningen. Het is aan de cursist om deze adviezen op te volgen en goed te luisteren naar haar/zijn lichaam bij de beoefening van yoga. Binnen de yogalessen is het van belang om de eigen grenzen en beperkingen te respecteren.

Meenemen
Voor deelname aan de cursus is soepele kleding gewenst bijv. joggingpak
of T-shirt en maillot en om op te liggen een slaapzak, plaid of yogamat. Wanneer je langere tijd yoga wilt beoefenen is een yogamat aan te raden. Neem een flesje water mee. Warme sokken, een extra trui of vest zijn prettig tijdens de ontspanning aan het einde van de les om je lichaam warm te houden. Zorg dat je vijf minuten van tevoren aanwezig bent. Wil je zo vriendelijk zijn om geen sterk ruikende parfums te gebruiken tijdens de yogabeoefening.

Voeding
Het is belangrijk om niet vlak van tevoren veel te eten. Een volle maag belemmert het lichaam om de oefeningen goed uit te kunnen voeren.
Drink voor en na de les veel water. Hierdoor kunnen afvalstoffen die zijn vrijgekomen beter worden afgevoerd.

Opgave
Voor deelname of wanneer je nadere informatie wilt, kun je daarvoor altijd contact met mij opnemen.
Bij opgave voor de cursus zul je verzocht worden een gezondheidsverklaring en een aanmeldingsformulier in te vullen en op te zenden met de aanbetaling van €25,00. Naast het deelnemen op een yoga groep is er een mogelijkheid om privélessen te krijgen waarbij aandacht wordt besteed aan ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Thuis oefenen
Ademhalings en ontspanningsoefeningen zijn door Gonnie ingesproken en deze oefeningen zijn te vinden op Soundcloud. Zo kan iedere cursist in eigen tijd bezig gaan met zijn gezondheid en ontspanning. Er zijn oefeningen voor volwassenen en kinderen te vinden op deze site. Laat je verrassen door het effect van regelmatig oefenen.