Skip to main content

Bedrijfsyoga

Er is steeds meer vraag en belangstelling voor bedrijfsyoga die voorziet in de groeiende behoefte aan praktische yoga workshops en programma’s op maat afgestemd op de professionals en organisaties. Daarnaast is er steeds meer behoefte aan YOGA ONLINE. Thuiswerken levert veel stress op niet alleen door het continue werken voor een beeldscherm, tekort aan beweging, te weinig contact met collega’s en te weinig afwisseling maar juist door een tekort aan herstel en ontspanning. Stressreductie is waar ieder naar streeft om zodoende gezondheid te optimaliseren en de weerstand op peil te houden. Want stress is nog steeds één van de grootste weerstand verlager en ziekte veroorzaker.

Vanuit haar praktijk voor yoga en Chinese geneeswijzen heeft Gonnie de afgelopen jaren diverse cursussen, workshops en trainingen gegeven aan bedrijven. Met haar méér dan 30 jaar ervaring als lerares verpleegkunde en daarnaast yogadocent en therapeut heeft zij een feeling met verschillende beroepsgroepen en kan zij een training op maat verzorgen.

Evaluaties mindfulness cursus voor bedrijven: Voor het Deltion college, ROC in Zwolle zijn er verschillende cursussen mindfulness gegeven. In totaal 2 cursussen gegeven van 6 avonden die volgeboekt waren met enthousiaste werknemers van diverse afdelingen; onderwijs, beveiliging, administratie, personeelszaken, secretariaat. Heel gevarieerde groepen. De combi 25 % therorie en 75% praktijk sprak iedereen aan. Een uitgebreide cursusmap hoorde bij de cursus en het Deltion zorgde voor een heerlijke uitgebreide lunch. Veel ervaringen zijn er uitgewisseld en veel geoefend. Uit de evaluaties bleek dat de cursisten heel tevreden waren en het geleerde goed konden gebruiken binnen hun werk en privé.

Workshop Mindfulness yoga en vitaliteit voor Florente basisscholen in Amsterdam. Deze is gegeven op 29 mei 2019 op de jaarlijkse studiedag voor alle leerkrachten waarbij er keuze workshops worden aangeboden. Een schitterend programma met cursusmap daarvoor ontwikkeld waarbij oefenen centraal staat met: hoe stop je rennen, vliegen en maar doorgaan. Wat zijn stress bronnen en je eigen stress containers en het belang van goed ademen. Deze twee workshops zijn inmiddels gegeven met twee zeer enthousiaste groepen leerkrachten. Op een schitterende locatie Regardz Planetarium in Amsterdam. Een topdag met lovende evaluaties.

Ervaring cursist
Onderstaand een reactie wat een voetmassage les in beweging kan brengen wanneer een zaadje is geplant.
‘Beste Gonnie, ooit heb ik les van jou mogen ontvangen op het Deltion College, bij de verpleegkunde opleiding. Ik wil je graag laten weten dat jij, d.m.v. de les: voetmassage, een zaadje bij mij hebt geplant. Deze les is mij zó bijgebleven. Heb het later tijdens mijn werk in de psychiatrie, en nu als wijkverpleegkundige veel toegepast. Ook binnen mijn gezin.
De kracht van massage ervaar ik als enorm. 
‘Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk in verlies- en rouwbegeleiding en ga ik eind dit jaar een massageopleiding starten met als doel rouwmassages te gaan geven. Ik was al langer voornemend om contact met je te leggen.  Want… ik ben je heel, heel erg dankbaar!
Ik merk zelf dat het typen van de woorden eigenlijk tekortdoet aan wat ik voel, maar ik hoop dat je het door de woorden heen voelt. Ik hoop dat het goed met je gaat en wellicht ooit tot ziens!’ Hartegroeten, Marije Hekman-Ruinemans. 

Referenties
Klanten van de afgelopen jaren zijn onder andere:
Thales Nederland bv In 2015 een bedrijfstraining voor Thales Nederland bv voor managers binnen het project ‘samenwerken en mentale fitheid’. 


Florente basisscholen Amsterdam In mei 2019 workshops ‘mindfulness yoga en vitaliteit’ voor de leerkrachten van de Florente basisscholen in Amsterdam. De workshops werden gegeven op de jaarlijkse studiedag voor leerkrachten waarbij er verschillende workshoprondes waren. Deze dag werd gehouden op de schitterende locatie: regardz Planetarium in Amsterdam. Veel lovende reacties op de workshop mindfulness yoga met stress reductie. 

Deltion college Zwolle Sinds 2018 tot heden geeft Gonnie ‘mindfulness yoga’ en ‘yoga nidra’ in opdracht van de Deltion academie in Zwolle. Het Deltion college biedt haar werknemers deze bedrijfsyoga aan in de vorm van cursussen van enkele avonden die door Gonnie worden verzorgd. Daarbij wordt de cursus afgestemd op de behoefte en wensen van de werknemers en werkgever.

Syntra West België onder meer in Brugge, Kortrijk en Gent. Sinds 2005 tot heden, jaarlijks massage cursussen op maat voor beroepsbeoefenaars.

Voordelen en doelstellingen bedrijfsyoga en yoga online

Bedrijfsyoga en yoga online bevorderen een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid van de werknemers.

Dit wordt bereikt door:

          –  verhoging van de vitaliteit, concentratie en mentale fitheid; 
          –  bewustwording van de fysieke, mentale en emotionele gesteldheid;
          –  ervaren hoe je op het werk je lichamelijke en geestelijke gezondheid 
            positief kunt beïnvloeden;
         –  negatieve stress op de werkvloer te voorkomen én hoe deze te hanteren;
         –  het voorkomen van rug, nek- en schouderklachten.

Voorbeelden trainingsprogramma’s

  1. Mindfulness en yogatraining één of meerdere dagen/avonden
  2. Yoga nidra en stressreductie één of meerdere dagen/avonden
  3. Bedrijfsyoga op maat afgestemd op de specifieke vraag of thema
  4. Workshops stressreductie
  5. Yoga op het werk app met oefeningen; filmpjes en ingesproken teksten.
  6. ingesproken adem- en ontspanningsoefeningen; digitaal aangeleverd.

Foto bedrijfsyoga Thales Nederland bv; training managers.

Het beste uit jezelf halen en uit elkaar is een hele kunst.
Samenwerken op een constructieve manier en met elkaar gezamenlijke doelen nastreven gaat niet vanzelf.
Samenwerken geeft je inzicht in jezelf in je kansen en mogelijkheden.

‘Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden een optimist ziet in alle moeilijkheden de kansen.’
(Sir Winston Churchill)