Skip to main content

Wat een klein gebaar kan veranderen in het groter geheel

Een glimlach naar de ander, een helpende hand, klaar staan voor de ander die je op dat moment nodig heeft. Het zijn schijnbaar, kleine gebaren en dingen die grote gevolgen kunnen hebben. Je gevoel zegt je dat je een kaartje of een klein presentje naar de ander wilt zenden en wanneer je dit gevoel spontaan volgt zonder de gedachten of dat wel gepast of gewaardeerd wordt doet dit wonderen.

‘Een mug kan grote dingen teweeg brengen’ (Dalai Lama) en daar zijn we het allemaal mee eens. Datzelfde geldt voor de kleine dingen die we voor de ander kunnen betekenen.

Intuïtie volgen

Hoe vaak luister je naar je eigen intuïtie en volg je deze zonder belemmert te worden door allerlei gedachten die je beperken. Een hand op een schouder leggen omdat iemand die steun nu net nodig heeft.  Een lieve app naar iemand die het moeilijk heeft zonder dat je er iets voor terug verwacht.

Wat belemmert ons?

Vaak zijn het onze gedachten die ons belemmeren om de stem van ons hart te volgen. Die ons beperken in onze dromen te volgen, de innerlijke wensen tot uitvoer te brengen.  Die ons tegenhouden om er te zijn voor een ander want stel dat er iets verkeerds wordt gedacht of verkeerd wordt opgevat van je gebaar naar de ander.

Wij zijn onderdeel van het groter geheel

Niet iedereen is voorbestemt of wil voor artsen zonder grenzen werken of bij het wereld natuur fonds om maar iets groots te noemen. Iedereen kan iets betekenen in het groter geheel door te beginnen in de eigen omgeving, werkkring, gezin of vriendenkring. Wij zijn allemaal verbonden met elkaar. Geef elkaar spontaan een compliment en zeg je naasten dat je van ze houdt!

De energie vanuit ons hart is powerfull waar we gebruik van kunnen maken. De eerste stap is te starten en zien wat dit voor gevolg heeft op het groter geheel. Verbeter de wereld en begin bij jezelf met liefde en compassie naar jezelf en je medemens. Door te geven wordt niet alleen de ander heel blij maar ook jezelf.

Tips voor volgen intuïtie

-Voel bij keuzes maken of het werkelijk goed voelt en geen onrust en stress teweeg brengt

-Luister naar je innerlijke stem door momenten van rust te nemen om te luisteren

-Laat niet de onrust om je heen en het ‘gekakel’ van anderen je rust verstoren

-Wanneer teveel impulsen van buiten die bij je binnenkomen je beïnvloeden

trek je dan regelmatig terug in rust: de natuur; de bergen, het bos of de zee

-Vraag geen bevestiging van je keuze, uitleg is niet nodig om je eigen weg te gaan

-Je mag ieder moment je keuze of mening bijstellen, geef jezelf die ruimte

-Heb compassie naar anderen

-Regelmatig een grote glimlach laat de energie weer stromen

-Neem de tijd om iedere dag een ademoefening te doen en  weer te landen in je eigen lijf en jezelf te ontladen van alle prikkels die gedurende de dag op je af zijn gekomen.

Oefening

Plaats je handen op de onderbuik en adem rustig in en uit. Voel de ademhaling onder de handen dalen en stijgen. Deze oefening kan je overal doen en vooral ’s avonds voor het slapen gaan.

Tip

Ga heerlijk wandelen in de natuur en genieten van de rust en stilte.

Volg  yoga of tai chi lessen om je voelen te ontwikkelen en zo een beter contact weer met jezelf te krijgen.

Laat je regelmatig heerlijk masseren om weer contact met je lichaam te krijgen.

Volg vooral je eigen pad!

Auteur Gonnie van de Lang
https:/www.vandelang.nl