Scroll naar beneden voor meer informatieGezichtsdiagnose en verjongingsoefeningen mei 2017

Zaterdag 20 mei is er wederom een workshop gehouden in het ontmoetingscentrum in Wierden. De cursisten kwamen vanuit de regio Twente en anderen van heel ver.  In de ochtend is de theorie behandeld en de gezichten van ieder bekeken en geanalyseerd en in de middag is de jadesteen gezichtsmassage geoefend met de gezichtsoefeningen. Ieder ging heel tevreden en enthousiast met een relax gezicht weer naar huis.

   

 

Gezichtsdiagnose & guasha bij het Deltion college december 2015

De afgelopen jaren heeft Gonnie verschillende workshops gezichtsdiagnose in combinatie met de jadesteen gezichtsmassage (guasha) gegeven op diverse locaties in het land.

Voor natuurgeneeskundig therapeuten in Haren, voor de lezers van Koggeschip vakbladen, in Baarn en Haren, te weten schoonheidsspecialisten en masseurs. In december 2015 voor leerkrachten van de afdeling Beauty en Bodycare van het Deltion college.

Het gezicht weerspiegelt belangrijke informatie over de lichamelijke en geestelijke conditie. In het gezicht zijn de huidgebieden van energiebanen en reflexzones van alle organen en systemen te vinden. Het gezicht wordt niet voor niets  ‘de spiegel van ons binnenste’ genoemd.  Emoties, zorgen, stress en persoonlijkheid komen tot uitdrukking in het gezicht. Markeringen, lijnen, verkleuringen en onzuiverheden zeggen iets over het functioneren van een bepaald orgaan of systeem.

In de traditionele Chinese geneeskunde is de gezichtsdiagnose een aspect van de diagnose stelling waar gebruik van gemaakt kan worden.

De workshop voor het Deltion college stond in het teken van anti aging. Factoren die het verouderingsproces versnellen en aspecten die veroudering voorkomen. Leefwijze en voeding spelen daarin een grote rol. De huidgebieden en reflexzones van organen en systemen werden behandeld met diverse foto’s ter illustraties om een en ander herkenbaar te maken.

Enkele aspecten uit de gelaatskunde werden behandeld waarin verschillende leraressen zichzelf herkenden. Het gezicht is in te delen in drie zones; de bovenpool; gebied boven de wenkbrauwen, het middengebied ; tussen de wenkbrauwen en de neusbasis, de onderpool; tussen de neusbasis en de kin.

Een hoog voorhoofd waarin het denken dominant aanwezig is in de persoon werd glimlachend herkend en een groter middengebied waarin het praktische handelen sterk aan de orde was.

Veel stof om verder over te praten en mee te nemen naar huis. De middag stond in het teken van praktisch handelen met een jadesteen gezichtsmassage en een jadesteen hoofdmassage.

In het schitterende praktijklokaal van het Deltion college gingen de leerkrachten aan de slag en aan het eind van de dag werden er plannen gemaakt hoe deze technieken in te passen in het onderwijs voor hun studenten. De evaluaties van de workshop waren lovend, ieder keek terug op een leerzame dag.

 Gezichtsdiagnose1 Gezichtsdiagnose2  Gezichtsdiagnose3 
 Gezichtsdiagnose4  Gezichtsdiagnose5  Gezichtsdiagnose6

 

Workshop Gezichtsdiagnose & verjongingsoefeningen in Wierden september 2016

De workshop is fantastisch verlopen. Er was weer veel belangstelling voor vanuit diverse beroepsgroepen, yoga docenten, schoonheidsspecialisten, voetreflex therapeuten en belangstellenden.

Enkele reacties van deelnemers: Hoi Gonnie, bedankt voor de afgelopen zaterdag.Heb weer een hoop bijgeleerd en vind je een prettige docent. Vriendelijke groet, J.W.

Andere reacties: de cursusmap ziet er zeer volledig en verzorgd uit. Ik heb genoten van deze goed verzorgde dag. De lunch en accomodatie in het ontmoetingscentrum waren fantastisch, mooie ruimte en lekkere lunch en goed bereikbaar per trein.

Veel geoefend en geleerd op deze dag, een echte aanrader voor anderen en wij vertellen het door. Leuke groep waarbij veel ervaringen werden uitgewisseld en veel geoefend en kijken naar gezichten bij jezelf en bij elkaar.

De jadesteen gezichtsmassage is goed bruikbaar om op jezelf toe te passen en op klanten. Een eenvoudige massage die effectief is en snel te leren. De gezichtsdiagnose gaf veel beeld over het lezen van gezichten.

 

 

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

Verkoudheid en/of voorhoofdsholte ontstekingen, een echte herfst en winterkwaal  Acupunctuur en Chinese kruiden zijn een fantastische ondersteuning om de weerstand weer snel te herstellen en vooral de klacht aan te pakken bij de bron. Wees er op tijd bij en maak een afspraak.

Overgewicht en spijsverteringsklachten gaan veelal samen Zeer actueel is het Pioppi voedingsplan en leefstijladviezen. In mijn praktijk kijk ik naar je disbalans en constitutie en pas daar de voedingsadviezen op aan. In combinatie met Pioppi en TCM wordt er een plan op maat gemaakt met snel zichtbare resultaten. Interesse? Maak een afspraak. 

Allergie er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding en intoleranties daarvoor hebben opgebouwd. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?

Kinderen Bach bloesemremedies zijn een goed hulpmiddel voor uw kind om stress te leren hanteren. 

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP