Scroll naar beneden voor meer informatieHelp, mijn mestcellen zijn van slag!

PDFPrinten
Mestcelactivatiesyndroom & histamine intolerantie
Prijs
36,95 €
Beschrijving
Help, mijn mestcellen zijn van slag!
Mestcelactivatiesyndroom & histamine-intolerantie


Over allergieën is veel geschreven, maar niet over hyperactieve mestcellen. Deze immuun cellen reageren op prikkels die niet bedreigend behoren te zijn zoals; voedsel, geuren, fysieke- en emotionele triggers. Ondanks dat deze stoornis van het immuunsysteem, mestcelactivatiesyndroom (MCAS) geheten, voorkomt bij een groot percentage (circa 17%) van de bevolking, is het bestaan ervan vrijwel onbekend.

 

Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van de sterk uiteenlopende symptomen van MCAS. De mogelijke oorzaken en behandelingen op regulier en complementair gebied waarbij voeding een zeer belangrijk aspect is. Histamine is één van de chemische stoffen die overmatig vrijkomt vanuit de mestcellen en wordt breed toegelicht. Dit boek is zowel voor patiënten als zorgverleners.

Het stappenplan hoe om te gaan met MCAS in de praktijk en de gezondheidsoefeningen hebben een positieve invloed op de klachten. Met uiteindelijk als doel voor de MCAS-patiënten en zorgverleners inzicht te krijgen in de ziekte en handvatten hoe om te gaan met MCAS in het leven en de gezondheid te optimaliseren.

 

Link inkijkexemplaar van het boek

 

help-mijn-mestcellen

 

Tekst Achterzijde omslag MCAS

Het herkennen van de kwaal is het begin van de remedie.

 

Veel mensen hebben het mestcelactivatie syndroom, afgekort MCAS. Het is een onbekende stoornis in het immuunsysteem waarbij sprake is van mestcellen die hyperactief reageren op voedsel, geuren, fysieke of emotionele triggers, doorgaans geen bedreigende prikkels. Patiënten met MCAS geven aan ziek te worden van bijna alles dat ze eten. Vaak worden mensen met MCAS niet geloofd noch serieus genomen, dit met name door de diversiteit en veelheid van klachten. De symptomen van MCAS kunnen toenemen en weer afnemen, zijn onvoorspelbaar en vaak niet meetbaar. Ze kunnen diverse organen en systemen betreffen wat de ziekte zo ongrijpbaar en mysterieus maakt. Histamine is één van de chemische stoffen die overmatig vrijkomt vanuit de mestcellen bij MCAS, daardoor zijn er veel histamine gerelateerde symptomen. Dit boek is voor zowel patiënten als zorgverleners. In het eerste deel wordt de theorie behandeld, waarbij de vele aspecten van MCAS aan bod komen. In deel twee wordt het omgaan met MCAS in de praktijk beschreven. Met adviezen en aanpak van onder meer de triggers, leefstijl en voeding. Deel drie bevat gezondheidsoefeningen die een positieve invloed hebben op de klachten.

 

 

Met een voorwoord van Marten Otten, Maag-Darm-Leverarts

DIT BOEK KAN ZEER TOT STEUN ZIJN

De verdienste van dit boek is dat het een uitgebreid overzicht geeft van welke sterk uiteenlopende symptomen bij MCAS kunnen voorkomen. Voor lezers die weten dat ze MCAS hebben, kan de informatie over mogelijke oorzaken en behandelingen zeer tot steun zijn.

 

Gonnie van de Lang is verpleegkundige, acupuncturist en yogadocent. Zij is ervaringsdeskundige en heeft veel werkervaring in haar praktijk als therapeut met onder meer voedselintoleranties, MCAS, histamine-intolerantie en spijsverteringsklachten.

  

 

 

 Reviews boek

- Het boek ziet er mooi en duidelijk uit.

 

- Veel complimenten voor de wijze waarop je de informatie over MCAS op een rij hebt gezet en toegankelijk hebt beschreven.
  Verder viel het mij op dat je veel  recente onderzoeken en literatuur hebt gebruikt. Dat is voor de bruikbaarheid een toegevoegde waarde. Top!

 

- Wat ben ik blij met dit boek en zo herkenbaar de klachten die erin worden beschreven. Wat is de complexe stof makkelijk leesbaar geschreven.
  Dank je wel Gonnie voor al je werk.

 

- Wat een schat aan informatie staat er in het boek. Ik heb het boek al twee keer gelezen en herken zoveel dingen.

 

- Op de site www.natuurdietisten.nl staat een schitterende recensie bij onderdeel boekresencies van Monique van Iwaarde.

 

- Op de site www.histamine-intolerantie.nl staat een fantastische recensie bij boekreview van Lisa Goudzwaard.

 

 

 

- ISBN 978-90-809112-0-8
- uitgeverij BeLa Boek
- 462 pagina's full colour
- vele illustratieve afbeeldingen en tekeningen
- paperback
- € 36,95 incl. btw

 


Bestellen

Bestellen kan door het invullen en verzenden van bijgaand formulier.
Uw bestelling wordt onmiddellijk naar het door u opgegeven adres gezonden zodra het totaalbedrag van uw bestelling is bijgeschreven.
(gegevens van bankrekening treft u aan op het bestelformulier)


>> naar bestelformulier Nederland
 

>> naar bestelformulier overige landen binnen Europa

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

 

YOGA LESSEN De inschrijving voor de yogacursussen die starten in september 2022 zijn gestart.  De yogalessen zijn op di in Azelo en wo in Wierden. Gratis door Gonnie ingesproken ontspanningsoefeningen zijn te vinden op www.soundcloud.com (zoekwoord: Gonnie van de Lang).  

Overgewicht en spijsverteringsklachten gaan veelal samenIn mijn praktijk kijk ik naar jouw disbalans en constitutie. Voedingsadviezen in combinatie met acupunctuur zijn een schitterend hulpmiddel. Er wordt een plan op maat gemaakt met snel zichtbare resultaten. Interesse? Maak gauw een afspraak voor advies en behandeling. 

Allergie en intoleranties: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?  

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP