Scroll naar beneden voor meer informatieKinderen en kleurenpunctuur

Omdat de behandeling volstrekt pijnloos is, is het een ideale behandelingsmethode voor baby's en kinderen. Kinderen vinden de behandeling met de lichtgevende kleurtjes zelfs leuk. Spelenderwijs kan het kind worden behandeld met de lichtpen. De kleurenpunctuur wordt als aanvulling op de behandeling en diagnose stelling vanuit de TCG gegeven.

Kinderen en acupunctuur
Kinderen kunnen met goed effect behandeld worden met acupunctuur.
Bij de behandeling van kleine kinderen wordt gebruik gemaakt van speciale naaldjes waarbij de kans op pijn minimaal is.
Het aantal acupunctuurpunten welke er gebruikt worden zijn beperkt en de naalden worden direct na stimulatie verwijderd.
Kinderen reageren vaak snel op de behandeling hierdoor zijn minder afspraken nodig dan bij volwassenen. Zie vergoedingen en tarieven.

Klachten bij kinderen
• Klachten van het immuunsysteem zoals allergie en chronische verkoudheden, oorontstekingen
• Herstel van het emotionele evenwicht
• Verbeteren van de concentratie en coördinatie
• ADHD, stress, angsten of boosheid, hoofdpijn
• Niet willen/ kunnen slapen, onrust
• Vermoeidheid en allergieën en huidaandoeningen
• Maag- en darmklachten.

Darmproblemen bij kinderen

Dit kan verschillende oorzaken hebben, voedsel allergieen, intoleranties, psychische aspekten of een prikkelbare darmstoornis (PDS). Het is vaak lastig om te achterhalen waar darmklachten vandaan komen. Kinderen zijn niet altijd goed regulier te testen op allergieen en intoleranties. Sinds kort is het FODMAP arme dieet ontwikkeld en 'overgewaaid' uit Australie waar goede resultaten mee zijn behaald. FODMAP's zijn voedingsstoffen die slecht of niet opgenomen worden in de dunne en in de dikke darm terechtkomen waar ze klachten veroorzaken zoals kramp, gasvorming en buikpijn. Bij het FODMAP arme dieet worden de voedingsmiddelen die klachten zouden kunnen veroorzaken voor een bepaalde tijd weggelaten om vervolgens weer stap voor stap toe te voegen. Voor adviezen, begeleiding en behandelingen bij kinderen met darmproblemen kunt u een afspraak maken in mijn praktijk waarbij met u gekeken wordt naar het juiste behandelplan voor uw kind. Bij kinderen maak ik gebruik van een voedingsdagboek die kinderen zelf mogen invullen en die vervolgens met het kind en de ouders worden besproken. Vervolgens wordt de voeding getest en kan het kind zelf zien waar het op reageert, dit verhoogt de motivatie om deze voeding te vermijden. Bij kinderen zijn de resultaten zeer snel zichtbaar. Voor kinderen zijn er adem en ontspanningsoefeningen door Gonnie ingesproken deze zijn te vinden op https://m.soundcloud.com

 

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

De praktijk is open voor acupunctuur, kruiden en massage. Wanneer u een afspraak voor behandeling maakt krijgt u een bevestiging per mail toegezonden met daarbij de leidraad infectie preventie Covid 19. Samen zorgen we voor veiligheid van elkaar.

YOGA LESSEN De yogalessen zijn gestart. Gratis ontspanningsoefeningen van Gonnie zijn te vinden op www.soundcloud.com (zoeken: Gonnie van de Lang).  

NIeuw: binnenkort verschijnen er voedingslijsten met hoog en laag histamine gehalte te gebruiken bij MCAS en histamine intolerantie (medio december 2021)
Binnenkort verschijnt het eerste in Nederland geschreven boek over mestcelactivatiesyndroom (MCAS).  Verschijningsdatum medio januari/februari 2022. Interesse zend mij een mail.

Overgewicht en spijsverteringsklachten gaan veelal samenIn mijn praktijk kijk ik naar je disbalans en constitutie en pas daar de voedingsadviezen samen met de persoon op aan. In combinatie met TCM wordt er een plan op maat gemaakt met snel zichtbare resultaten.  Interesse en gemotiveerd? Maak een afspraak. 

Allergie en intoleranties: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten? Triggers kunnen hormonale veranderingen zijn zoals de puberteit, zwangerschap en overgang. 

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP