Scroll naar beneden voor meer informatieUnieke lesmethode - yoga cursus

In de loop der jaren heb ik een methode van lesgeven ontwikkeld waarbij de oefeningen voor ieder uitvoerbaar zijn. Dit heeft te maken met de losmaakoefeningen, de zogenaamde 'warming up' aan het begin van de les, een goede opbouw van de yogahoudingen en een 'cooling down', ontspanning aan het eind van de les. Vanuit mijn interesse in de Indiase- en Chinese geneeskunde heb ik een methode ontwikkeld waarin oefeningen vanuit beide stromingen geïntegreerd worden in mijn lessen. In de lessen worden er naast de yoga oefeningen (asana's) gebruik gemaakt van Qigong oefeningen (Chinese gezondheidsoefeningen) en oefeningen vanuit de Tai Chi Tao (de vijf- elementen series). Daarnaast worden meridiaanstrekkingen gedaan die een gezondmakend effect hebben op alle organen en orgaan-energie. Dit maakt mijn yogalessen zeer uniek en voor ieder goed uitvoerbaar. De Indiase- en Chinese gezondheidsoefeningen vullen elkaar schitterend aan en zijn zeer helend.

Bij elke yogales is er een herhaling van oefeningen uit voorgaande lessen en daarnaast worden nieuwe houdingen geleerd. Zo is elke les weer anders. Alle oefeningen en houdingen tijdens de yogalessen hebben onder meer als doel het beter laten functioneren van de organen, gewrichten, zenuwstelsel en spierstelsel. Wekelijks yoga beoefenen houdt het lichaam soepel en veerkrachtig. Daarnaast kan yoga ook heel ontspannend werken door met rustgevende oefeningen heel bewust in het 'hier en nu' met jezelf bezig te zijn. Veel mensen voelen zich na een les dan ook ontspannen en opgeladen met nieuwe energie.

Vaak wordt er gevraagd naar de vorm van yoga waarin ik les geef. Door mijn jarenlange ervaring met vele bijscholingen maak ik gebruik van verschillende vormen die elkaar schitterend aanvullen. Zeer actueel is momenteel de Yin Yoga waarbij gewerkt wordt met meridiaanstrekkingen en bindweefselvlies stimulering. Yin yoga combineert de Indiase yoga met de Chinese geneeskunde wat ik al vele jaren doe. Beide stromingen Indiaas en Chinees kunnen elkaar schitterend aanvullen. Binnen mijn lessen zorg ik voor variatie in oefeningen en thema's gekoppeld aan de seizoenen met adviezen daarbij.

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

Schitterende boeken actie:

Het  boek 'Gezonde voeten, een goede basis' van €17,00 voor €5,30 incl BTW en het boek 'Energiek en vitaal in de overgang' van €22,50 voor €10,50 incl BTW te bestellen via de webshop.

Mindfulness yoga Wierden In april start weer een nieuwe cursus, zie op de site de informatie. Wil je stoppen met rennen, vliegen en maar doorgaan en tips voor meer rust en ontspanning dan is deze cursus iets voor jou! Leskaarten aan te schaffen van 5-6 lessen.

Workshop Healthy ageing en zhi neng qigong  wegens groot succes is er op vrijdag 9 maart 2018 tevens een dag gepland in Baarn. Een dag om heerlijk te genieten en te relaxen en veel te leren. Info zie workshops op deze site.

Allergie: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding en intoleranties daarvoor hebben opgebouwd. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP