Scroll naar beneden voor meer informatieGezichtsdiagnose en verjongingsoefeningen mei 2017

Zaterdag 20 mei is er wederom een workshop gehouden in het ontmoetingscentrum in Wierden. De cursisten kwamen vanuit de regio Twente en anderen van heel ver.  In de ochtend is de theorie behandeld en de gezichten van ieder bekeken en geanalyseerd en in de middag is de jadesteen gezichtsmassage geoefend met de gezichtsoefeningen. Ieder ging heel tevreden en enthousiast met een relax gezicht weer naar huis.

   

 

Gezichtsdiagnose & guasha bij het Deltion college december 2015

De afgelopen jaren heeft Gonnie verschillende workshops gezichtsdiagnose in combinatie met de jadesteen gezichtsmassage (guasha) gegeven op diverse locaties in het land.

Voor natuurgeneeskundig therapeuten in Haren, voor de lezers van Koggeschip vakbladen, in Baarn en Haren, te weten schoonheidsspecialisten en masseurs. In december 2015 voor leerkrachten van de afdeling Beauty en Bodycare van het Deltion college.

Het gezicht weerspiegelt belangrijke informatie over de lichamelijke en geestelijke conditie. In het gezicht zijn de huidgebieden van energiebanen en reflexzones van alle organen en systemen te vinden. Het gezicht wordt niet voor niets  ‘de spiegel van ons binnenste’ genoemd.  Emoties, zorgen, stress en persoonlijkheid komen tot uitdrukking in het gezicht. Markeringen, lijnen, verkleuringen en onzuiverheden zeggen iets over het functioneren van een bepaald orgaan of systeem.

In de traditionele Chinese geneeskunde is de gezichtsdiagnose een aspect van de diagnose stelling waar gebruik van gemaakt kan worden.

De workshop voor het Deltion college stond in het teken van anti aging. Factoren die het verouderingsproces versnellen en aspecten die veroudering voorkomen. Leefwijze en voeding spelen daarin een grote rol. De huidgebieden en reflexzones van organen en systemen werden behandeld met diverse foto’s ter illustraties om een en ander herkenbaar te maken.

Enkele aspecten uit de gelaatskunde werden behandeld waarin verschillende leraressen zichzelf herkenden. Het gezicht is in te delen in drie zones; de bovenpool; gebied boven de wenkbrauwen, het middengebied ; tussen de wenkbrauwen en de neusbasis, de onderpool; tussen de neusbasis en de kin.

Een hoog voorhoofd waarin het denken dominant aanwezig is in de persoon werd glimlachend herkend en een groter middengebied waarin het praktische handelen sterk aan de orde was.

Veel stof om verder over te praten en mee te nemen naar huis. De middag stond in het teken van praktisch handelen met een jadesteen gezichtsmassage en een jadesteen hoofdmassage.

In het schitterende praktijklokaal van het Deltion college gingen de leerkrachten aan de slag en aan het eind van de dag werden er plannen gemaakt hoe deze technieken in te passen in het onderwijs voor hun studenten. De evaluaties van de workshop waren lovend, ieder keek terug op een leerzame dag.

 Gezichtsdiagnose1 Gezichtsdiagnose2  Gezichtsdiagnose3 
 Gezichtsdiagnose4  Gezichtsdiagnose5  Gezichtsdiagnose6

 

Workshop Gezichtsdiagnose & verjongingsoefeningen in Wierden september 2016

De workshop is fantastisch verlopen. Er was weer veel belangstelling voor vanuit diverse beroepsgroepen, yoga docenten, schoonheidsspecialisten, voetreflex therapeuten en belangstellenden.

Enkele reacties van deelnemers: Hoi Gonnie, bedankt voor de afgelopen zaterdag.Heb weer een hoop bijgeleerd en vind je een prettige docent. Vriendelijke groet, J.W.

Andere reacties: de cursusmap ziet er zeer volledig en verzorgd uit. Ik heb genoten van deze goed verzorgde dag. De lunch en accomodatie in het ontmoetingscentrum waren fantastisch, mooie ruimte en lekkere lunch en goed bereikbaar per trein.

Veel geoefend en geleerd op deze dag, een echte aanrader voor anderen en wij vertellen het door. Leuke groep waarbij veel ervaringen werden uitgewisseld en veel geoefend en kijken naar gezichten bij jezelf en bij elkaar.

De jadesteen gezichtsmassage is goed bruikbaar om op jezelf toe te passen en op klanten. Een eenvoudige massage die effectief is en snel te leren. De gezichtsdiagnose gaf veel beeld over het lezen van gezichten.

 

 

Jaarlijks geeft Gonnie voetmassage cursussen bij Syntra West in Brugge.

Syntra West is een opleidingsinstituut dat in 1960 werd opgericht onder de naam Vormingsinstituut voor KMO. Deze campus biedt opleidingen in diverse sectoren aan, zowel in dag- als avondonderwijs in zes campussen verspreid over heel West-Vlaanderen. De praktijkgerichte aanpak staat ervoor garant dat je de kennis die je bij Syntra West opdoet, ook meteen professioneel kunt toepassen. Sinds 2002 draagt het de naam Syntra West. In maart 2005 behaalde Syntra West de ISO -certificatie voor de hele organisatie.

Gonnie geeft al vele jaren een keer per jaar in het najaar op de campus in Brugge voet- en onderbeenmassage cursussen. Na het verschijnen van haar eerste boek 'Op goede voet' in 2000 kwam er een uitnodiging om een lezing te geven over haar boek met de voetmassage technieken. Van het een kwam het ander en sindsdien geeft Gonnie jaarlijks voetmassage cursussen bij Syntra West op de campus in de schitterende plaats Brugge.

De groepen zijn altijd volgeboekt met zeer enthousiaste cursisten. Regelmatig zijn er zelfs belangstellenden uit Nederland aanwezig. Cursisten die wonen in Brabant of de grensstreek.

De evaluaties zijn zeer goed en de eendaagse cursus is praktisch, ieder kan direct aan de slag met de geleerde voetmassage technieken. Sinds dit jaar (2016) krijgen de cursisten het derde boek van Gonnie 'Gezonde voeten, een goede basis' (het vervolg op 'Op goede voet') gratis bij de cursus. Zo kan de cursist de foto's met de voetmassage technieken met de informatie over essentiele olien thuis bestuderen. 

Gonnie hoopt nog vele jaren voor Syntra West les te blijven geven aan zeer positieve, leergierige cursisten. Tevens ieder jaar te genieten van de schitterende stad Brugge en omgeving.

Foto's 2017 voetmassage cursus voor Syntra West in Brugge met wederom zeer enthousiaste cursisten uit verschillende disciplines aanwezig. Zoals schoonheidsspecialisten, voetverzorgers, masseurs, voetreflexologen,verpleegkundigen en verzorgenden en belangstellenden die het voor zichzelf of voor in hun vriendenkring willen gaan toepassen.

Foto’s voetmassage 2017

DSC04675 DSC04676 DSC04678
     
Foto’s 2014 voetmassage cursussen voor Syntra West in Brugge met zeer enthousiaste cursisten.
     
 foto1  foto2 foto5
 foto3  foto4  
     
Foto’s 2016 voetmassage cursussen
     

Ervaring cursisten

zie tevredenheidsverklaringen.

Gezondheid en ontspanning op het werk

Bedrijfsyoga bevordert een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid
Voor zowel werknemers en werkgevers.

Dit wordt bereikt door:

  • - het bewust worden van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid;
  • - het ervaren hoe jezelf op het werk je lichamelijke en geestelijke gezondheid positief kunt beïnvloeden;
  • - negatieve stress op de werkvloer te voorkomen én hoe deze te hanteren;
  • - bij een hoge werkdruk jezelf toch kunnen ontspannen;
  • - je vitaliteit te verbeteren;
  • - optimalisering van de samenwerking en werksfeer;
  • - verbetering van de concentratie en mentale fitheid;
  • - het voorkomen van rug, nek- en schouderklachten;
  • - het vertrouwen op de ander met de overtuiging van als team zijn en staan wij sterk;
  • - te ervaren hoe het voelt om eigen grenzen te doorbreken en angsten te overwinnen.

Doelstellingen workshop bedrijfsyoga

Optimalisering van de samenwerking
Verbeteren van de lichamelijke soepelheid
Versterken van de vitaliteit
Mentale fitheid en ontspanning
Verbetering en bewustwording van je ademhaling
Stress hanteren ondanks hoge werkdruk.

bedrijfsyoga2

Het beste uit jezelf halen en uit elkaar is een hele kunst.
Samenwerken op een constructieve manier en met elkaar gezamenlijke doelen nastreven gaat niet vanzelf.
Samenwerken geeft je inzicht in jezelf in je kansen en mogelijkheden.


Een pessimist ziet in elke kans de moeilijkheden een optimist ziet in alle moeilijkheden de kansen.
(Sir Winston Churchill)

Workshop bedrijfsyoga

woensdag 2 september 2015
Medewerkers Thales
Nederland B.V.

Locatie:
Herikerberg

te Markelo

bedrijfsyoga1


Gegeven door:
Praktijk voor Yoga en Chinese geneeswijzen
Gonnie van de Lang
Wierden

WORKSHOPS

 

 Plaats

Datum

 Samenwerking met / betreft

Dagen

Info

Aanmelden

 Healthy Ageing met Zhineng Qigong

 

 

Baarn

 15-12-2017

 

09-03-2018

 

Healthy ageing met qi gong en Taiji Ball Qigong. gegeven door Gonnie van de Lang en Irma van Tuil

 

dag

 

Info

zie info 

15-12 =vol

 

Baarn

 

 

 

 

Nog te plannen
TCM en voeding een workshop met Gonnie en Jutta Koehler

dag 

 

 

 

Baarn

08-02-2018 Gezichtsdiagnose &  gezichtscupping door Gonnie van de Lang en Rochelle van Doorn       dag

 Info

zie info

 

     

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voetmassage en Voetpakkingen

 

 

 

 

 

 

 

 Gent

(Be)

 

27-04-2018 

Hoge school Syntra

accreditatie 40 p.

BVV Belgie 

accreditatie 18 p. KRP Ned

 1

info 

zie info 

 

Brugge (Be)

21-10- 2017

Hogeschool Syntra   West

accreditatie 40 p. BVV Belgie

accreditatie 18 p. KRP Ned.

1

 info

zie info

            

 

 
     

 

           
             

 
Voor de yogacursussen en mindfulnessyoga zie daarvoor de website onderdeel yoga. Daar vindt u alle cursusinformatie met data en plaatsen.

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

Schitterende boeken actie:

Het  boek 'Gezonde voeten, een goede basis' van €17,00 voor €5,30 incl BTW en het boek 'Energiek en vitaal in de overgang' van €22,50 voor €10,50 incl BTW te bestellen via de webshop.

Nieuw: acupunctuur bij pijnklachten volgens de Balans methode dr. Tan. Dit houdt in acute en chronische pijn, op velerlei plaatsen in het lichaam, met acupunctuur behandelen volgens een zeer specifieke methode. De resultaten zijn zeer verrassend.

Mindfulness yoga Wierden  op donderdag middag en avond 2 en 30 november zijn er weer twee data gepland. Wil je kennismaken met de mindfulness en kijken of het iets voor je is? Geef je op tijd op en doe mee. In januari start weer een nieuwe cursus,  maandelijks twee momenten, zie op de site de informatie. Leskaarten aan te schaffen van 8-10-12 lessen.

Workshop Healthy ageing en zhi neng qigong op vrijdag 15 december in Baarn. Een dag om heerlijk te genieten en te relaxen. Info zie workshops op deze site. Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar!

Allergie: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding en intoleranties daarvoor hebben opgebouwd. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP