Scroll naar beneden voor meer informatieOoracupunctuur

Ooracupunctuur, ook wel auriculo -therapie genoemd, bestaat uit het plaatsen van naaldjes op punten op het oor die corresponderen met de organen of systemen. Auriculo therapie is met name succesvol bij pijnbestrijding (hoofdpijn), allergie, klachten van rug, nek en schouders, slapeloosheid, stressklachten en als ondersteuning bij het stoppen met roken of afvallen. De huidweerstand van verschillende ooracupunctuur punten wordt opgemeten en er worden ongeveer 6 flinterdunne naaldjes geplaatst. Deze naaldjes blijven circa 20 min zitten. Na het verwijderen wordt er eventueel nog een verblijfsnaaldje gezet. Dit verblijfsnaaldje blijft zoals de naam zegt. Gedurende een langere periode zitten. Het is een klein naaldjes die afgedekt wordt met een pleistertje. U kunt dat naaldje meermalen per dag zelf stimuleren voor een optimaal resultaat.

Ooracupunctuur als ondersteuning bij het afvallen
Er kunnen verblijfsnaalden in het oor worden geplaatst:
• om de spijsvertering te stimuleren
• om het hongergevoel en de trek in zoetigheid te verminderen
• om de rust en wilskracht te versterken waardoor het afvallen soepeler verloopt.
Een zeer belangrijke aanvulling op de ooracupunctuur is het voedingsadvies waarbij volwaardige voeding en vooral voldoende voeding van belang is.
Een uitgebreid voedingsadvies, afgestemd op jouw wensen, constitutie en leefwijze, wordt gedurende een behandeling in de praktijk besproken.

Ooracupunctuur als ondersteuning bij het stoppen met roken
Veel mensen denken dat roken stress vermindert en daardoor niet kunnen stoppen met roken. De stress die je bemerkt bij het stoppen met roken heeft te maken met de verslaving/afhankelijkheid van het lichaam. Stress neemt af wanneer je niet meer afhankelijk bent. Roken lost geen problemen op en kost je alleen maar veel geld en is op den duur juist verzoorzaker van vele gezondheidsproblemen.
Om te stoppen met roken is het heel belangrijk om je gedachten over het roken te veranderen. Wat we denken, bepaalt onze keuzen in het leven en de doelen die we stellen. Wanneer je blijvend wilt stoppen met roken moet je je gedachten veranderen.

Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter geven in hun boek:
"Nederland stopt! met roken" uitgeverij Thoeris in Amsterdam
veel handige adviezen om te kijken naar je gedachten, rookgedrag aangevuld meteen stoppen met roken stappenplan. Dit boek is een aanrader voor iedereen die wil stoppen met roken. In mijn praktijk krijg je hierbij ondersteuning in de vorm van gesprek en acupunctuur, eventueel aangevuld met Chinese kruiden om de afkick- en ontgiftingsverschijnselen aan te pakken.
Een goede voorbereiding en persoonlijke motivatie is hierbij van essentieel belang . Bepaal een stopdatum en plan een week van te voren of eerder een afspraak met mij om alle zaken die verband houden met "het stoppen met roken" te bespreken. Zo kan je zeer gemotiveerd en weloverwogen stoppen met roken volgens een tezamen vastgesteld, weloverwogen plan.

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

Schitterende boeken actie:

Het  boek 'Gezonde voeten, een goede basis' van €17,00 voor €5,30 incl BTW en het boek 'Energiek en vitaal in de overgang' van €22,50 voor €10,50 incl BTW te bestellen via de webshop.

Mindfulness yoga Wierden In april start weer een nieuwe cursus, zie op de site de informatie. Wil je stoppen met rennen, vliegen en maar doorgaan en tips voor meer rust en ontspanning dan is deze cursus iets voor jou! Leskaarten aan te schaffen van 5-6 lessen.

Workshop Healthy ageing en zhi neng qigong  wegens groot succes is er op vrijdag 9 maart 2018 tevens een dag gepland in Baarn. Een dag om heerlijk te genieten en te relaxen en veel te leren. Info zie workshops op deze site.

Allergie: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding en intoleranties daarvoor hebben opgebouwd. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP