Scroll naar beneden voor meer informatieGuasha

Guasha is een eeuwen oude techniek uit de traditionele Chinese geneeskunde, ontstaan in de periode voor de acupunctuur en is daarmee de oudste Chinese geneeswijze.
Guasha betekent letterlijk 'het weg schrapen van de blokkade'. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een jadesteen.
De therapeut strijkt hiermee over de huid en de energiebaan om zo het dieper liggende weefsel te behandelen.
Op deze wijze worden de lichaamsfuncties, bindweefsel, organen, bloedsomloop, lymfesysteem, spieren en zenuwen gestimuleerd. Guasha kan zowel preventief als, cosmetisch en therapeutisch worden ingezet.

Guasha gezichtsbehandeling
Elk gebied in het gezicht refereert aan een bepaald orgaan of lichaamsdeel. Dit vergelijkbaar met voetreflexologie waarbij de voeten reflexpunten van de organen betreffen.
Op het gezicht zijn meer dan dertig acupunctuurpunten aanwezig en daarnaast diverse reflexzones. Rimpels, verkleuringen, wratjes en vlekken hebben elk een betekenis.
Er kan zowel sprake zijn van een overactiviteit van een orgaan of een vermoeidheid door een tekort aan energie.

Guasha op het gezicht is zeer zacht en ontspannend. Na de behandeling zijn geen rode vlekken zichtbaar. De jadesteen voelt aangenaam en koel. De energie- en bloeddoorstroming van de huid van het gezicht wordt door de behandeling verbetert. De afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd waardoor de huid er zichtbaar stralend uit gaat zien.
Bij de gezichtsbehandeling wordt gebruik gemaakt van een speciale guasha kruidencrème die de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen stimuleert.
Het verouderingsproces vertraagt, oogwallen en rimpels vervagen.
De guasha gezichtsbehandeling kan in combinatie met acupunctuur of kleurenpunctuur gegeven worden.

Guasha op het hoofd
Het hoofd is vaak geblokkeerd doordat alle energie die niet goed doorstroomt. Vaak is er sprake van veel stress op het hoofd, moeite met concentreren, haarverlies, hoofdpijn, dyslexie en ADHD. Dit veelal als gevolg van de leefwijze, het veel achter de computer zitten, veel tv kijken of veel denkwerk.

Guasha op het hoofd werkt fantastisch om het hoofd te ontspannen en de doorstroming te verbeteren.
De jadesteen wordt hierbij als hulpmiddel gebruikt waarmee het hoofd, met of zonder olie wordt behandeld.
Deze behandeling werkt zeer ontspannend.

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

Schitterende boeken actie:

Het  boek 'Gezonde voeten, een goede basis' van €17,00 voor €5,30 incl BTW en het boek 'Energiek en vitaal in de overgang' van €22,50 voor €10,50 incl BTW te bestellen via de webshop.

Mindfulness yoga Wierden In april start weer een nieuwe cursus, zie op de site de informatie. Wil je stoppen met rennen, vliegen en maar doorgaan en tips voor meer rust en ontspanning dan is deze cursus iets voor jou! Leskaarten aan te schaffen van 5-6 lessen.

Workshop Healthy ageing en zhi neng qigong  wegens groot succes is er op vrijdag 9 maart 2018 tevens een dag gepland in Baarn. Een dag om heerlijk te genieten en te relaxen en veel te leren. Info zie workshops op deze site.

Allergie: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding en intoleranties daarvoor hebben opgebouwd. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP