Scroll naar beneden voor meer informatieKinderen en kleurenpunctuur

Omdat de behandeling volstrekt pijnloos is, is het een ideale behandelingsmethode voor baby's en kinderen. Kinderen vinden de behandeling met de lichtgevende kleurtjes zelfs leuk. Spelenderwijs kan het kind worden behandeld met de lichtpen. De kleurenpunctuur wordt als aanvulling op de behandeling en diagnose stelling vanuit de TCG gegeven.

Kinderen en acupunctuur
Kinderen kunnen met goed effect behandeld worden met acupunctuur.
Bij de behandeling van kleine kinderen wordt gebruik gemaakt van speciale naaldjes waarbij de kans op pijn minimaal is.
Het aantal acupunctuurpunten welke er gebruikt worden zijn beperkt en de naalden worden direct na stimulatie verwijderd.
Kinderen reageren vaak snel op de behandeling hierdoor zijn minder afspraken nodig dan bij volwassenen. Zie vergoedingen en tarieven.

Klachten bij kinderen
• Klachten van het immuunsysteem zoals allergie en chronische verkoudheden, oorontstekingen
• Herstel van het emotionele evenwicht
• Verbeteren van de concentratie en coördinatie
• ADHD, stress, angsten of boosheid
• Niet willen/ kunnen slapen, onrust
• Vermoeidheid en allergieën en huidaandoeningen
• Maag- en darmklachten.

Darmproblemen bij kinderen

Dit kan verschillende oorzaken hebben, voedsel allergieen, intoleranties, psychische aspekten of een prikkelbare darmstoornis (PDS). Het is vaak lastig om te achterhalen waar darmklachten vandaan komen. Kinderen zijn niet altijd goed regulier te testen op allergieen en intoleranties. Sinds kort is het FODMAP arme dieet ontwikkeld en 'overgewaaid' uit Australie waar goede resultaten mee zijn behaald. FODMAP's zijn voedingsstoffen die slecht of niet opgenomen worden in de dunne en in de dikke darm terechtkomen waar ze klachten veroorzaken zoals kramp, gasvorming en buikpijn. Bij het FODMAP arme dieet worden de voedingsmiddelen die klachten zouden kunnen veroorzaken voor een bepaalde tijd weggelaten om vervolgens weer stap voor stap toe te voegen. Voor adviezen, begeleiding en behandelingen bij kinderen met darmproblemen kunt u een afspraak maken in mijn praktijk waarbij met u gekeken wordt naar het juiste behandelplan voor uw kind. Bij kinderen maak ik gebruik van een voedingsdagboek die kinderen zelf mogen invullen en die vervolgens met het kind en de ouders worden besproken. Vervolgens wordt de voeding getest en kan het kind zelf zien waar het op reageert, dit verhoogt de motivatie om deze voeding te vermijden. Bij kinderen zijn de resultaten zeer snel zichtbaar.

 

bel mij om informatie te geven / afspraak te maken

Voor meer informatie of om een afspraak te maken klik hier.

Nieuws

Schitterende boeken actie:

Het  boek 'Gezonde voeten, een goede basis' van €17,00 voor €5,30 incl BTW en het boek 'Energiek en vitaal in de overgang' van €22,50 voor €10,50 incl BTW te bestellen via de webshop.

Mindfulness yoga Wierden In april start weer een nieuwe cursus, zie op de site de informatie. Wil je stoppen met rennen, vliegen en maar doorgaan en tips voor meer rust en ontspanning dan is deze cursus iets voor jou! Leskaarten aan te schaffen van 5-6 lessen.

Workshop Healthy ageing en zhi neng qigong  wegens groot succes is er op vrijdag 9 maart 2018 tevens een dag gepland in Baarn. Een dag om heerlijk te genieten en te relaxen en veel te leren. Info zie workshops op deze site.

Allergie: er zijn steeds meer mensen die overgevoelig reageren op voeding en intoleranties daarvoor hebben opgebouwd. Herken je je daarin en ben je op zoek naar handvatten?

‘De ware ontdekkingsreis ligt niet in het verkennen van nieuwe streken, maar in het kijken met nieuwe ogen’.

TOP